Skip to main content

Den nedläggningshotade dansföreningen Dance Direction Association med cirka 350 aktiva ungdomar, kommer tack vare ett nytt sponsoravtal med fastighetsbolaget Pionjären och fortsatt stöd av Bodens kommun, driva vidare den populära och omfattande dansverksamheten. I sommar flyttar även föreningen in i nya anpassade lokaler på Pionjärens område Kårbacken.

”Vi är så glada för vårt nya avtal som betyder att vi nu kan fortsätta erbjuda alla dansintresserade barn och unga, oavsett erfarenhet och ambitionsnivå en inspirerande och givande dansverksamhet”, säger föreningens ordförande Karin Lantto som även vill rikta ett stort tack till både Bodens kommun och ägarna i fastighetsbolaget Pionjären som lagt ned både tid och engagemang för att skapa en ny möjlighet för föreningen.

Jens Fredriksson, styrelseordförande i Pionjären som genom media uppmärksammat föreningens svårigheter, är idag nöjd över det nya samarbetet.

”Vi som nya lokala ägare av fastighetsbolaget har en tydlig ambition att vara en aktör kopplat till Bodens hållbara tillväxt och ökade attraktion.”

”I samarbete med en viktig ideell kraft och kommunen vill vi aktivt bidra till ett mer jämställt och hälsosamt Boden. Vi investerar i framtiden genom att skapa förutsättningar för ett stort antal ungdomar, i huvudsak tjejers sociala gemenskap och personliga utveckling.”

FAKTA: Dance Direction Association är en ideell förening som har verkat sedan 2016. Under 2018 hade föreningen totalt 312 medlemmar och 353 aktiva dansare. Föreningens verksamhet består av delarna danskurser, workshops, elevshower, uppvisningar, läger, tävling samt arrangera dansevenemang. Föreningens värdegrund och verksamhetsidé: Föreningen har som ändamål att bedriva idrottslig verksamhet i enlighet med ”Idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision och värdegrund” (1 kap RF:s stadgar)

http://www.dancedirection.se/

Leave a Reply